Зберігання спійманої риби влітку, до обробки і приготування, завжди для рибалки-любителя важливе завдання. Особливо це проявляється тоді, коли місце риболовлі знаходиться на значній відстані від дому, подолати, яке можна витративши на це, кілька годин. Риба, продукт, що швидко псується, в літній час особливо швидко.Зябра свіжої риби яскраво-червоні, запах, свіжа риба має чистий і несильний. Щоб заповітні трофеї, здобуті, з великим трудом на риболовлі зберегти і довести додому, де буде проводитися основна обробка та приготування, це завдання необхідно вирішувати послідовно, в кілька етапів.
На першому етапі, після зняття спійманої риби з гачка необхідно її ретельно оглянути на предмет зараження паразитами. Далі необхідно вибрати способи зберігання. Кращим способом зберегти спійману рибу живою, є зберігання її у воді на кукані. При використанні для зберігання садка, тримати його необхідно в воді ближче до дна, в тіні.
Заснувшу рибу з садка необхідно витягувати, засипавши трохи солі під зябра, і зберігати її в мішку з щільного матеріалу, переклавши тушки риби травою. На дно мішка можна покласти кілька часточок часнику порізаних на дрібні шматочки або посипати трохи столовою гірчицею. Мішок з рибою треба тримати в тіні. Більш надійний спосіб зберігання риби для транспортування – видалення зябер і нутрощів з риби, пересипати сіллю тушки, в мішку з щільної тканини.
Коментарі
Прокоментуй! до “Зберігання спійманої риби”